[architecture] Afghan Cultural Centre 16/24

The Library is positioned on the highest point of the exterior circular Atrium space and it’s public areas are facing this atrium and of course the views of the valley and cliffs beyond…

We felt it was important to provide a commanding location for library activities to encourage it’s use and appreciation.Additional daylight is brought in through skylights positioned on the back wall at it’s entrance (in the foreground of this perspective) while private study rooms are located at the far end on the left.

Image(s) and text, copyright 2015 © SimpleTwig™ all rights reserved.
Image(s) and text, copyright 2015 © SimpleTwig™ all rights reserved.

Signage: Each use within this complex will have appropriate signage over it’s entrance(s) for all program elements as well as lettering on each door.


Be sure to subscribe to this blog for further articles and releases of each image created for this competition to learn more.  Thank you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *