[architecture] Afghan Cultural Centre 18/24

In the classrooms, there are two ‘floor to ceiling’ windows to allow students to take in the views, but positioned to both not be a distraction during class and to allow natural light to graze the two end walls, maximizing the interior illumination…Further, there is a light shelf to help illuminate the ceiling, insuring that during the day there will be very little need for artificial lighting and allow for the continuation of class during any electrical outages.

Image(s) and text, copyright 2015 © SimpleTwig™ all rights reserved.
Image(s) and text, copyright 2015 © SimpleTwig™ all rights reserved.

Seats are movable and also function as storage cubes for backpacks or class materials. Mass walls ensure a temperate interior environment year around and during evening hours.


Be sure to subscribe to this blog for further articles and releases of each image created for this competition to learn more.  Thank you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *